Tuesday, December 05, 2006

Eller?

Andreas:

"Och fåglarna sjöng de vackraste av färger. Med röda hjärtan och oskyldiga ögon. Så föddes idag. Men andetaget ersattes. Och så även dagen.
Skuggorna präglar nu och för evigt. Mörkret håll om mig, ty jag har ingen annan."

- Andrej Krashkow 1887-1949

Monday, December 04, 2006

Gym

Andreas: Solen sken och fåglarna sjöng. Varenda klisché fanns där. Jag vaknade upp och bestämde mig för att denna dag skulle jag kliva upp ur sängen. Så sant som det var sagt. Där stod jag på det gamla fina ekgolvet och insöp de möjligheter som denna dag kunde frambringa. Jag log utan att tänka på det. Det bara kom! Det var när jag stod framför badrumsspeglen, som jag såg mitt leende, och då började jag le åt det faktum att jag log! Ha ha ha. Ja, det var sannerligen en fin dag... Jag kände att varför inte bege mig till de atletiska lokalerna? Det var ett tag sen sist jag tränat, och denna dag hade alla förutsättningar att bryta detta mönster. Jag gled i min träningsoverall och sprang de två milen till gymmet. Efter denna uppvärmning så kände jag mig pepp för att ta mig an lite vikter och vajrar och börja svettas lite. Det var då som min annars så perfekta dag fick ett abrupt avslut....
Jag öppnade dörren och möttes av ljudet. Ja, det lät faktiskt som om samtliga personer i lokalen hade sex. Det stönades och skreks. Jag klev in i en porrfilm. Men samtliga personer där inne satt i olika delar av lokalen och trånade högt för sig själva. Vad är det med dessa maskiner som gör dem så upphetsade, undrade jag. Snabbt skyndade jag mig till en av dessa metallmonster för att dela upplevelsen.
Men det var inte alls skönt. Snarare tvärtom. Det var direkt obehagligt. Jag försökte stämma in i skriken för att på så sätt komma i stämning. Men det kändes bara dumt och påklistrat. Så jag insåg att jag aldrig kommer att uppnå den andliga njutningen i denna miljö.
Kul för dem. Inte fullt så kul för mig.