Thursday, April 13, 2006

Clowner

Andreas: Om man tittar efter synonymer till ordet clown I Word-programmet, så föreslår den bland annat följande; Pellejöns, upptågsmakare och lustigkurre.
Till att börja med så är en clown en man som klär sig i färgstarka kläder. I naturen är djur med starka färger giftiga, och bör därför stampas på. Och i naturen så vet alla att ett djur som gör sig stort, gör detta för att visa på att det är farligt och starkt. Clowner har stålställningar i sina kläder för att maximera sin volym. De bär även smink kring munnen för att göra denna större, likt en hund som visar sina tänder för att avskräcka hot.
Men alla dessa element som i djurlivet skulle visa på avståndstagande gäller inte helt för clowner. Nej, istället för att vara passiva och sköta sitt eget så slår de upp tält och lockar in barn med godis, ballonger och lockrop i form av roliga läten med tutor och dylikt. Sedan stänger de tältduken.
Clowner är onda väsen som stryker runt längs vägarna och håller utkik med sina clown-kikare efter oskyldigt liv att släcka. De vill inget annat än att förgöra och lemlästa, och om inte jag missminner mig helt så fanns det minst tre aktiva plutoner, bestående av färgglada clowner i den tyska hären under fyrtiotalets slagmarker runt om i Europa. Det säger väl ett och annat om de leende mördarna?

1 comment:

Bex said...

du är ju dum på riktigt.